6 najučinkovitijih kod izlaza za njihovo je trajanje ograničeno

Rate this post

6 najučinkovitijih kod izlaza za njihovo je trajanje ograničenoVisoki kolesterol je jedan od glavnih uzroka srčanih bolesti. Kada tražite faktora rizika, liječnik preporučuje se provesti testiranje na sadržaj ukupnog kolesterola, lipoproteina niske gustoće (LDL) kolesterola i lipoproteina visoke gustoće (HDL). Visoku razinu ukupnog kolesterola i LDL holesterola povećava rizik od srčanih bolesti, a visoki kolesterol HDL je zaštitni faktor.

Vaš dnevni unos igra važnu ulogu u postizanju i održavanju vaših ciljeva u oblasti zdravstvene zaštite. Visoka razina kolesterola može biti spriječen i učinkovito kontrolira kombinacijom dobre prehrane, redovite fizičke vježbe, idealne tjelesne mase i općenito zdravog načina života. Osim toga, neke Osoblje koriste ингридиенты kuhinje mogu pomoći u kontroli razine njihovo je trajanje ograničeno.

Evo neki domaći lijekovi za kontrolu razine kolesterola.

1. Češnjak

Obično se koristi u Indijski pivo, Češnjak je poznat za svoje zdravlje se povećava svojstva . Češnjak se sastoji od aminokiselina, vitamina, minerala i organskih spojeva sumpora, kao što su alicina, ajoene, s-allylcysteine, s-ethylcysteine, i diallylsulfide. Kažu da su ti spojevi sumpora su aktivni sastojci, koji daju чесноку ljekovita svojstva. Nekoliko istraživanja dokazali češnjak da bi bili učinkoviti u smanjenju njihovo je trajanje ograničeno ishod i ЛДЛ značajno. Dokaz svog utjecaja na ili dobrom холестероле mješovito, dok je jedna studija je izvijestila rast razine drugo nije pokazala nikakva utjecaja. Također je pronađena, da je imalo pozitivan utjecaj na krvnom tlaku i противоокислительн potencijalu krvi. Potrošnja 1/2 do 1 češnja bijelog luka dnevno može smanjiti razinu kolesterola do 9%.(Također pročitajte: 9 nevjerojatne prednosti češnjaka za zdravlje)

2. zeleni čaj2. zeleni čaj

Najviše potrošnja tekućina nakon vode, zeleni čaj je bogat izvor polifenola. Ove smjese снабубегут velike prednosti po zdravlje je ljudsko tijelo. Zeleni čaj ima najveću koncentraciju polifenola, povezani, ne samo sa smanjenjem LDL holesterola, ali i s povećanjem HDL kolesterola. Stanovništvo je istraživanje pokazalo da su muškarci koji su pili zeleni čaj, imali nižu razinu kolesterola u usporedbi s onima koji nisu. Istraživanja su pokazala da polifenoli čaja mogu blokirati apsorpciju kolesterola u crijevima, a također pomaže da biste dobili osloboditi od njega. 2-3 šalice zelenog čaja-to je sve što vam je potrebno.

3. Sjeme Korijandera

Skromne sjeme Дхания su korišteni u Ayurvedi za niz bolesti. Među dugog popisa, smanjiti loše razine kolesterola jedna od njih.Sjeme korijandera imaju brojne ključne vitamine, kao što su folna kiselina, vitamin A i beta-karoten, i, što je najvažnije, vitamin C.

4. Psyllium sjemenke

U 1998 US FDA odobrila zahtjev zdravlja na trputac”od 3 do 12 grama topivih vlakana od psyllium sjemenki, mahuna, kada je uključena kao dio prehrane s malo zasićenih masti i kolesterola, može smanjiti rizik od srčanih bolesti”. Psyllium ljuske dolazi od задавленных sjemena biljke Plantago Ovata i bit će izvor bogati ljudi soluble vlakana. Bezbroj istraživanja kako bi potkrijepio prednosti soluble vlakana u snižavanje razine kolesterola LDL. Dodati 1-2 teaspoons psyllium ljuske na našim svakodnevnim едам doprinosi soluble vlakana potrebno da bi naš razine kolesterola pod provjerom.

5. Sjeme piskavice

Sjeme Methi, kao što su oni poznati nam, korišteni su popularni kulinarski začin, spicing tvar i zdrav biljka od pamtivijeka. Sjeme мети bogati vitaminom E i posjeduju антидиабетическими, protuupalna i antioksidativna svojstva. Saponini, sadržane u пажитнике, pomažu osloboditi holesterol iz organizma, a njegov celuloza pomaže u smanjenju sinteze u jetri. Preporuča se od 1/2 do 1 čajnu žličicu sjemena piskavice dnevno.

6. Amla6. Amla

To je jedan od najbogatijih izvora vitamina C i fenolni spojevi osim minerala i . Plodovi амлы se koriste u Ayurvedi kao расаян za liječenje raznih bolesti. Istraživanje, objavljeno je u Indijskom časopisu farmakologije, сравнило učinak lijekova koji smanjuju razinu kolesterola protiv amla. Uz smanjenje kolesterola, amla, kao što je utvrđeno, pruža dodatnu prednost za zaštitu od ateroskleroze i KBS. Dnevni unos amla ne samo da smanjuje razinu lošeg kolesterola, ali i smanjuje oštećenja uzrokovanih oksidacijom. Od jednog do dva ploda amla se može konzumirati svakodnevno.

Ove namirnice treba konzumirati u svom prirodnom obliku, kao dio zdravog načina života za postizanje vaših ciljeva u oblasti zdravstvene zaštite. Lijekovi za smanjenje kolesterola ne treba prihvatiti ili otkazati bez upute liječnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here